Caverne du Pont d'Arc

Le Pont d'Arc

Gastronomie

english version nederlandais 
facebook
menu

De regio ontdekken

OVER ONS DORP

Dit kleine dorpje, dat in de winter zo rustig is, wordt een prachtig toeristendorp zodra de lente aanbreekt. Vallon-Pont-D’arc ligt aan de rand van een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk: het natuurgebied van Gorges de l'Ardèche. De beroemde Pont d'Arc is een natuurlijke boog van 60 m hoog die werd uitgegraven door de rivier Ardèche en die op de lijst staat van de "Grote bezienswaardigheden van Frankrijk" en die het dorpje zijn naam gaf. Vallon-Pont-D’arc is ook een belangrijke plaats voor de prehistorie en het cultureel toerisme: De grot van Pont d’Arc is een replica van de Grotte ornée du Pont d'Arc ook wel Grotte Chauvet genaamd, die vanaf juni 2014 op te werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

ERFGOED

In de buurt van de camping:
Het natuurgebied Gorges de l’Ardèche, Pont d’Arc (6km),…
Schilderachtige dorpen: Labeaume (14km), Balazuc (18km), Saint Montan (28km) …
Traditionele musea: zijderups, lavendel, kastanjes, grotten, Néovinum enz.
Onze grotten: Caverne du pont d’Arc (4km, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO), Aven d’Orgnac (16km, grote Franse bezienswaardigheid), …

GASTRONOMIE

Markt van Vallon Pont d’Arc op donderdagmorgen: kastanjecrème, geitenkaas, honing, lavendel, olijfolie enz. Bezoek aan wijnkelders van de Ardèche, oliemolens, olijfgaarden enz.

OPENLUCHT SPORT

Kano/kayakvaren, klimsport, wandeltochten, mountainbike, Canyoning, klettersteig, speleologie, boomparcours, paardrijden enz.


  • camping
  • camping
  • camping
  • camping
  • camping